Kuru Meyvelerin Mucizevî Faydaları PDF Yazdır E-posta
Kuru Meyvelerin Mucizevî FaydalarıKuru meyveleri mucizevî olarak görmek hiçte abartı değil. Kuru meyveler insanlara sunulan en değerli gıdalardandır. Sağlığımız açısından kuru meyveler son derece önemlidir. Kuru meyvelerin yararları hep bilinmekle, insanlar bilinçlendikten sonra son yıllarda tüketimi artmış durumda.

Bu da sağlık açısından son derece sevindirici bir durum. Kuru meyveler vücudumuza zarar veren kansere yol açan serbest radikallere karşı bizleri koruyor. Kanserle savaşta bizlere yardımcı olan en değerli besinler. Bizleri şeker  rahatsızlığından, insülin  direncinden, kabızlıktan, yangı hastalıklarından, gripten, böbrek rahatsızlıklarından koruyorlar. Bu sebeple bizlere son derece faydalı bu yiyeceklerle sizleri yakından tanıştırmak isterim.

  • KURU KAYISI : A vitamini ve potasyumdan zengindir. Özellikle diyetlerde barsak sisteminin çalışmasını hızlandırarak kabızlığı önler. Görme yetisini arttırır. Şeker hastalarının kan şekerinin düşmesini engellemek için yanlarında bulundurabilecekleri en pratik yiyecektir. Günde 6-8 adet kuru kayısı yemek hem diyet, hem de kan şekerinizi dengelenmesi için çok faydalı.
  • KURU ERİK :Bol miktarda B vitaminleri, A vitamini ve E vitamini içerir. Bağırsakları çalıştırır, içerdiği zengin potasyum ve magnezyum sayesinde metabolizmayı hızlandırma özelliğine sahiptir. Ayrıca tansiyon, karaciğer rahatsızlıkları ve romatizma rahatsızlığına iyi gelmektedir. Kansere ve yaşlanmaya karşı koruyucu etkisi de vardır. Kansızlık tedavisinde de etkilidir. Diğer taraftan kuru eriğin regl  düzenleyici etkisi de vardır. Kuru eriğin besin değeri taze eriğe göre daha yüksektir. Ara öğününüzde günde 10-15 adet kuru erik yemenizi öneriyorum.
  • Kuru Meyvelerin Mucizevî FaydalarıKURU ELMA : Nefes darlığı, astım ve kalp rahatsızlıklarına karşı koruyucu etkiye sahip olan kuru elma içerdiği zengin lif sayesinde bağırsakları da temizler. Özelikle karaciğer yağlanmasına, şeker hastalıklarına, migren problemi olanlara son derece faydalı. Haftada 3-4 defa ara öğününüzde 1 avuç kuru elma yemeliyiz.
  • KURU DUT : Kuru dut kalsiyum, demir,B1,B2 ve C vitaminlerinden son derece  zengindir. Beyaz dut ateş düşürücü ve idrar söktürücü özelliğe sahiptir. Lenf dolaşımını düzene soktuğundan vücutta oluşan ödemlerin atılmasına yardımcı. Kuru dutun akciğerleri rahatlatma, vücutta oluşan öksürüğün atılmasında da faydası büyük. Cilde de iyi geldiği kesin. Cildin yaşlanmasını geciktirici özelliğe sahip. Haftada 2 gün  yine ara öğününüzde 1 avuç yemelisiniz.
  • KURU ÜZÜM : İyi bir enerji kaynağıdır. Demir açısından zengindir. Kan şekerini iyi dengeler, yaşlanmaya karşı koruyucu etkiye sahiptir. Kansere karşı koruyucu etkisi fazla olan bir meyvedir. Haftada 2 gün 1 avuç kuru üzüm yenilmelidir.
  • KURU İNCİR : İçerdiği zengin kalsiyum ve fosfordan dolayı kemik ve diş sağlığınızı korur. Sindirimi kolaylaştırır. Kabızlığa karşı en faydalı çözümü sağlar. Vücudumuzu bakterilere karşı korur. Güçlü bir antioksidan olan kuru incir bizleri kansere karşı korur. Fakat içerdiği fazla şekerden dolayı sınırlı miktarda tüketilmelidir. Günde 2 adet kuru incir yemeniz yeterlidir. İncirin uzun süreli hastalıklardan sonra iyileştirici özelliği de vardır. İnsana güç ve kuvvet veren bir besin olarak düşünülür.
  • HURMA : Kalp damar hastalıkları riskini azaltır. Hurmanın içerdiği demir kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin sentezini kontrol eder. Özellikle hamilelerde ve uzun süre regli dönemi geçiren kadınlarda kansızlığı engellemesi ile meşhurdur. Kanda bulunan ve hayati önem taşıyan alyuvarların dengesini de uygun, ideal hale getirir. Hurmada bulunan vitamin ve mineraller iskelet sistemini de koruyucu özelliğe sahiptir. Vücutta kemik yapısını çok iyi bir şekilde dengeler. Haftada 3 defa ara öğününüzde 5 adet hurma yemeniz sağlığınız açısından önem taşımaktadır.
  • YABAN MERSİNİ : Kansere karşı koruyucu özelliğe sahiptir. Yaban mersini kansere karşı vücudu koruyan enzimleri aktif hale getiriyor. Kan ve barsak sistemini düzenliyor. Vücutta oluşan ödemleri atıyor. Göz yorgunluğunu gideriyor. Özellikle bilgisayar başında saatlerce vakit geçiren kişilere günde 2 çorba kaşığı yaban mersini öneriyorum. Şeker hastalığından kaynaklanan görme bozukluklarını da engelliyor.100 gr. yaban mersininde 0,6 gr. protein,0,2 gr. yağ,15 mg. C vitamini,150 IU A vitamini ve toplam 60 kalori vardır. Mineral ve vitaminden zengin olan yaban mersini insan sağlığı açısından çok önemli bir besindir. Diğer taraftan yaban mersininin yaprak ve kuru meyvelerinden yapılan çayı ishal giderici özelliği vardır. Kadınlarda  regli döneminde sinir sistemini düzenlediği bir gerçek. İdrar yolları enfeksiyonlarında, sistitte adeta bir ilacın etkisine sahiptir. Yaşlanmayı geciktirir ve kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Yağların da vücuttan hızlı bir şekilde atılmasına yardımcı olur. Lenf dolaşımını düzene sokar, kanı temizler, kan şekerini düşürüp vücutta insülin hormonunun dengeli bir şekilde salgılanmasını sağlar. Kalori ve sodyum içeriği düşük olan yaban mersini sakinleştirici özelliğe de sahip. Günde 1 çorba kaşığı yaban mersinini meyve yerine yiyebilirisiniz.
 
< Önceki   Sonraki >
RocketTheme Joomla Templates
Google+